John RidderbosAls je het Schoonmaakbedrijf Eemsmond BV binnenkomt, valt je oog eigenlijk onmiddellijk op een groot vrolijk schilderij met golfers, geschilderd door Theo Broeren.

De directeur, John Ridderbos is zelf een fervent golfer en sinds kort bedrijfslid van onze golfclub.

In 1957 richtte zijn vader het schoonmaakbedrijf op. Zijn broer en hij gingen samen verder in 1994.  Na een overname door een grote keten in 2004 leek het het einde van het bedrijf, maar bij John kroop het bloed waar het niet gaan kon en hij maakte in 2008 een hernieuwde start met het Schoonmaakbedrijf Eemsmond.

Er werken 115 mensen op fulltime en parttime basis in de drie Noordelijke provincies. Het is, zoals John zegt: ‘Een bedrijf van business to business. Wij maken alles schoon van scholen, bedrijven, kantoren, hotels en winkels tot schepen. Alle werven langs het Winschoterdiep zijn klant en –als dat moet – in continudienst.

Ik ben graag bedrijfslid geworden van de golfclub. Je legt gemakkelijk contacten, en in ons vak is netwerken belangrijk. Op bedrijfsdagen is het goed en prettig om kennis te maken met anderen en wat van belang is. Je speelt met mensen die beslissingsbevoegd zijn, er kunnen dus zaken worden gedaan.’

Als ik zijn kamer verlaat, valt een enorme bokaal op (een 1ste prijs) alsmede twee grote glazen potten met golfballetjes met bedrijfslogo. In de vensterbank staat en tegel met de volgende spreuk: ‘Werken is voor mensen, die niet kunnen golfen’. Ik ontmoette een enthousiaste en sportieve directeur, die hart heeft voor zijn bedrijf en daarnaast zeker mee gaat doen in de bedrijfscompetitie golf.

Ellen van Hoogdalem-Arkema

(foto: Peta Jurjens)