Kenny BuurmanKok Voeg- en Stukadoorwerken is bedrijfslid en de sponsor van onze driving range ballen. Ik heb een gesprek met Kenny Buurman werkvoorbereider van Kok Voegwerken.

Kok heeft in het verleden veel gesponsord, maar was toe aan een nieuwe uitdaging en daar profiteert Golfclub Duurswold nu van. Een ieder die een balletje slaat op de driving range herkent onmiddellijk de naam Kok op het balletje.

Kok  zit in Farmsum (Delfzijl) en heeft eigenlijk twee takken in het bedrijf: Voeg- en Stukadoorwerken. Het meeste werk wordt gedaan voor woningbouwcoöperaties, gemeentes, bedrijven en particulieren. Kok heeft ongeveer vijfentwintig mensen aan het werk en er rijden tien auto’s rond om de klussen te klaren.

Voegen klinkt eenvoudiger dan het is. Het is mij duidelijk geworden, dat geen enkele voeg gelijk is en dat de duurzaamheid van een voeg afhangt van de soort voeg die men neemt. Er wordt gesproken over: borstelvoegen, holle voegen, gladde voegen, gesneden voegen, enz.

Het stukadoorswerk bestaat veel uit herstelwerkzaamheden, maar in veel woningen worden ook hele wanden opnieuw van fijn schuurwerk of van spackwerk voorzien. Geheel naar wens van de opdrachtgever. Behang is niet meer in, wel wordt er nog glasvezelbehang geplakt.

Zo is er de laatste jaren een derde tak aan het bedrijf toegevoegd: thermografie. Met infrarood camera’s en rookgeneratoren wordt de luchtdichtheid van de huizen gemeten. Op deze manier kan precies gekeken worden, waar de kieren en gaten zitten. Waar de warme lucht het huis verlaat of de koude lucht het huis binnenstroomt. Er wordt een officieel rapport opgemaakt en de opdrachtgever heeft de keuze om over te gaan tot actie.

Kok is een innovatief bedrijf, dat steeds bezig is met nieuwe ontwikkelingen. Kok Voeg- en Stukadoorwerken is een VCA gecertificeerd bedrijf (Veiligheid Certificaat).

Toe aan een nieuwe muur, plafond, neem contact op met Kok Voeg- of Stukadoorwerken en uw woning wordt weer helemaal spic en span.

Peta Jurjens

(foto: Peta Jurjens)