EisseReintDallinga

Het roer is om

Eisse-Reint Dallinga stond tweeënhalf jaar geleden in De Afslag als eigenaar van een klussenbedrijf. Een geboren sporter, een éénpitter, een sportondernemer bij wie na een jaar of tien de twijfel toeslaat of hij tot zijn pensionering hetzelfde werk wil blijven doen. Dit keer ging het roer binnen zeven jaar om: Indoor Soccer Centre ging half oktober 2015 van start. Gevestigd in de oude loods van houthandel Vries aan de Ulgersmaweg.

Je komt binnen via een sfeervol sportcafé en ziet gelijk drie FIFA gecertificeerde speedsoccervelden in een immense hal, gelegen aan het van Starkenborghkanaal. Hoe mooi is dat? Een terras met strandvoetbal aan het water is één van de vele plannen die er liggen.

Zoon Thijs doet de voetbalopleiding bij FC Emmen (B1) en speelde een toernooi indoor soccer in Duitsland. Dat zag er bijzonder aantrekkelijk uit, waardoor het hart van de sportondernemer sneller ging kloppen. Met behulp van crowdfunding realiseerde Eisse-Reint, samen met Erwin Bloeming in twee jaar tijd één van de drie grootste indoor soccerhallen in Nederland. De zwart-blauwe kleuren van het ‘valvriendelijke’ kunstgras vind je terug in het logo. Speedsoccer is een snelle en intensieve sport, niet echt vergelijkbaar met zaalvoetbal, eerder met squash. Netten en boarding voorkomen dode spelmomenten. Minimale spelregels maken het spel attractief, voor zowel speler als toeschouwer. Op een speelveld van 30 bij 15 meter speel je 5-a-side-soccer, vijf tegen vijf.

Het spel is van toegevoegde waarde op elke balsport, geschikt voor alle leeftijdsgroepen door de lage blessuregevoeligheid. Leuk voor kinderpartijtjes, bedrijfsuitjes, competities, toernooien. Scholen huren de baan overdag, vriendenteams komen samen langs en een matchingsprogramma waarin teams met elkaar afspreken is in ontwikkeling. De werknemers van Google in de Eemshaven zijn al trouwe gasten. Voor de golfer is er ook plaats. Misschien op den duur voor meer dan alleen soccer?

Soccer is niet de sport waar zijn hart het meest naar uitgaat. Eisse-Reint houdt ervan activiteiten te bedenken waar mensen blij van worden. De upcoming man van de vorige Afslag heeft alweer nieuwe plannen.

Duurswold ligt nog steeds om de hoek, een prachtige baan met leuke mensen. Maar de belofte dat we Eisse-Reint vaker zouden zien, is door alle ontwikkelingen helaas niet uitgekomen. Wat niet is, kan nog komen!

Josephine Grol

(foto: Josephine Grol)