Ronald_MarrinkIn ons clubhuis heb ik op een warme zomerse middag  een gesprek met Ronald Marrink, accountmanager bij HANOS.

HANOS is een internationale groothandel, met zestien vestigingen in Nederland en twee in België. Het is een bedrijf, dat horeca gerelateerde producten levert in de food en non-food sector. Het bedrijf is sinds 2001 gevestigd  in Groningen. Men begon als distributiebedrijf vanuit het magazijn. In 2006 is het bedrijf verhuisd naar de Bornholmstraat in de stad en is toen ook uitgebreid met een winkel. Distributie blijft echter wel de hoofdzaak. Veel klanten komen overigens graag af en toe in de winkel, vaak om nieuwe producten te ‘spotten’ en om inspiratie op te doen.

Als groothandel levert men alles op het gebied van eten en drinken en aanverwante zaken aan restaurants, sportkantines, golfclubs, bedrijven en ook aan de fast food sector. Belangrijk in het bedrijf zijn ook de kerst- en relatiegeschenken. Het motto van het bedrijf is: ‘VERS’.

Er werken in Groningen 120 mensen en velen hebben specialistische kennis in een bepaalde branche, bijv. veel verstand van wijnen, (er is een vinoloog in dienst) vis, vlees enz., enz.

Na een clinic, begon Ronald in 2008 met golfen in Veendam. Hij begon direct heel fanatiek en inmiddels heeft hij handicap 12. In 2010 werd hij door Martin van der Schans uitgenodigd om mee te spelen in het ‘Peerd van Ome Loeks’ toernooi. En van het één kwam het ander. Onze Bar Babes gingen naar de HANOS voor de inkoop, Ronald werd ook lid van Golfclub Duurswold en na een aantal gesprekken ook bedrijfslid. Hij was inmiddels sponsor van een tweetal bedrijvenmiddagen.

‘Het is leuk om dat te doen en ook is het plezierig relaties uit te nodigen en ondertussen te netwerken.’ Zo besluit Ronald Marrink het gesprek.

Ellen van Hoogdalem-Arkema

(foto: Peta Jurjens)

De Afslag, augustus 2012