Ik heb een gesprek gehad met Corné Ritsema van Bert Ritsema Verzekeringen & Hypotheken. Sinds juli vorig jaar heeft Corné samen met een collega de dagelijkse leiding van het bedrijf overgenomen van vader Bert Ritsema. Een dag na de geboorte van Corné (zo’n 29 jaar geleden) is Bert Ritsema op een zolderkamer begonnen met het geven van advies op het gebied van verzekeringen, hypotheken en kredieten, met als doel het creëren van een keten van financiële zekerheid. Wat begon op een zolderkamer is uitgegroeid tot een moderne financiële dienstverlening met zes medewerkers. Betrouwbaar, betrokken en behulpzaam zijn de drie pijlers die centraal staan in de dienstverlening en advisering. De zolderkamer is verruild voor een pand aan de Molenstreek 1 in Veendam. Sinds januari 2015 is ook de Regiobank in dat pand gevestigd. Een regionale bank waar je terecht kunt voor betalen, sparen en hypotheken.team kleur DA

Voor Corné was het van meet af aan duidelijk dat hij in de voetsporen van zijn vader zou treden. Opleiding (HBO-retail management) en werkervaring bij andere bedrijven in de branche vormden een stevige basis om zijn huidige werk met kennis en kunde op te pakken. Kenmerkend voor de aanpak van Bert Ritsema verzekeringen en hypotheken is de laagdrempeligheid en toegankelijkheid. Waar andere verzekeraars en banken hun kantoren in kleinere en middelgrote plaatsen sluiten en de klanten genoodzaakt zijn om via internet contact te leggen of verder te reizen, blijft Bert Ritsema een kantoor waar je op elk moment van de dag binnen kunt lopen. Nog net voor mijn afspraak met Corné heeft hij een gesprek met een klant die is binnen komen lopen, nadat de vorige dag een deurkozijn door een plotselinge windvlaag ontzet is geraakt. Gerustgesteld en geholpen wandelt ze weer vrolijk de deur uit. Dat wil overigens niet zeggen dat de dienstverlening uitsluitend op die manier plaatsvindt. Ook internet wordt volop ingezet bij de advisering en dienstverlening.

Zoals advisering en dienstverlening op het gebied van verzekeringen en hypotheken in het dna van de Ritsema’s zit, zo is dat ook het geval met golf. Al van jongs af aan ging Corné met zijn ouders en zijn broer naar de golfbaan in Veendam. Corné is een single handicapper (5,9), hoewel het door gebrek aan tijd steeds moeilijker wordt om die waar te maken. Gelukkig vindt Corné dat ook steeds minder belangrijk. Zijn eerste kennismaking, kort geleden, met onze golfbaan bevestigde nog eens hoe moeilijk het is om op onze harde baan een goede score te realiseren. Een aanpassing van zijn speelstijl is naar eigen inzicht gewenst, maar vooral ziet Corné er naar uit samen met relaties een rondje te lopen en via de bedrijvencompetitie nieuwe contacten te leggen, naast de vele contacten die het bedrijf al heeft via het bedrijfslidmaatschap in Veendam.

Guus van Wifferen