Ruud Schepers, Abird

 

RuudSchepersRuud Schepers woont in Steenwijk, niet bepaald naast de deur. Tot nu toe heeft hij zo’n vijf keer meegespeeld met de bedrijvendag op Duurswold. Hij vindt het een mooie, moeilijke en vooral gastvrije golfbaan, in de achtertuin van zijn standplaats Abird Appingedam.

 

Vroeger was huren een teken van armoede. Sinds de NAM allerlei voorzieningen nodig heeft, is dat anders. Abird is gespecialiseerd in de verhuur van industrieel gereedschap, lasapparatuur, hef- en hijsmiddelen en lucht-, licht- en stroomvoorzieningen. Denk aan de stroomvoorziening in het Olympisch Park in Sotsji.  Abird is van oorsprong een familiebedrijf uit Rotterdam.

 

Ruud werkt er nu 2,5 jaar. Daarvoor heeft hij van alles gedaan. Hij heeft hier veel van geleerd. Meer dan je ooit uit schoolboeken kunt opsteken. Een selfmade man die op een gegeven moment besloot Duitse diepvriesmaaltijden te verkopen. Bij zorginstellingen was er behoefte aan snel te bereiden maaltijden die je zelf kunt samenstellen. Op deze manier bleef er meer tijd over voor de bewoners.

 

Na de verkoop van zijn bedrijf kreeg Ruud alle tijd op zoek te gaan naar nieuwe kansen. Via het golfnetwerk werd hij accountmanager bij Abird. Nieuwe markten aanboren bij havens, industrieparken en in de olie- en gaswinning. Niet gehinderd door enige technische kennis lukt het hem goed naar de klant te luisteren, door te vragen, samen oplossingen te bedenken en nieuwsgierig te blijven. Hij wordt niet gehinderd door wat niet kan.

 

Ruud begint in Havelte fanatiek te golfen. Hij heeft een winnaarsmentaliteit, is gediplomeerd loop- en voetbaltrainer en kon moeilijk tegen zijn verlies. Sinds golf en vooral de manier waarop hij het spel speelt, is er méér dan winnen. Golf is een mooi spel. Veel van wat je leert, kun je gebruiken in de rest van je leven. Ruud volgde een trainingsweek waarin je zowel links- als rechtshandig speelt. In zijn tas zit standaard een linkshandige ijzer 7 en een tweezijdige putter. Met links speel je heel anders dan met rechts. De reflectie op je linkshandige slagen (meestal preciezer) neem je mee naar je rechtshandige slagen waarin vaak meer kracht zit. Ruud is ervan overtuigd dat hij met links zijn HCP 15,5 kan verbeteren. En zo komen we op de Tao van golf. Wil je iets weten van Tao lees dan de TAO van Poeh.

Josephine Grol