De laatste dag van de Noord-Nederlandse Open werd door de jeugd van Duurswold fantastisch afgesloten.

De laatste wedstrijd in een serie van zeven werd gespeeld op de DGCC te Assen.

Duurswold is daarbij 3e geworden van de 17 deelnemende clubs!

Een fantastisch resultaat van de vijf meespelende jeugdleden van Duurswold: Daniel Robinson, Max Siccama, Nela Kostalova, Wessel Koop en Kjeld Osse.

De European Tour heeft een nieuw concept onthuld: golf sixes.

Op initiatief van Albert Lenting hebben zaterdag 30 september 32 deelnemers vol enthousiasme dit nieuwe spel gespeeld.

Het is een matchplay wedstrijd over vier keer zes holes. In een knock-out systeem wordt de winnaar bepaald.  Bij all square was de shootout van de afslag (wit) van hole 7 naar de green van hole 4.

Voor herhaling vatbaar.

De winnaar van de sixes werd Jaap de Jonge.

Op Golfclub Duurswold zijn de leden breed inzetbaar voor allerlei noodzakelijke klussen. Dankzij de vele vrijwilligers draait de horeca, zijn de diverse commissies bemenst, wordt de baan extra onderhouden,  is er een clublad en website, worden de ballen geraapt op de drivingrange, enzovoort. Zonder vrijwilligers geen golfbaan Duurswold.  Als dank nodigt het bestuur de vrijwilligers jaarlijks uit voor een golfmiddag en een afsluitend etentje. Van de vele vrijwilligers gaven 44 acte de presence.

Marijke Mols won de golfwedstrijd.

Op vrijdag 22/09 is op Golbaan Duurswold de eerste Old Grand Dad clubwedstrijd gespeeld. De Grand Old Dad Club Nederland is een golfclub voor golfende grootvaders, met als doel de sportactiviteiten voor de gehandicapte jeugd financieel te ondersteunen.

Jaarlijks schenkt de OGD meer dan een ton voor diverse sport- en spelprojecten. Sinds de oprichting van de OGD in 1974 is ruim twee miljoen geschonken voor tientallen projecten van uiteenlopende aard.

Donderdag 7 september is op Golfbaan Duurswold voor het eerst de Duurswold senioren open gespeeld.

Een wedstrijd met een open inschrijving in de categorie stableford en strokeplay. Dus behalve leden van Duurswold speelden er ook golfers mee van andere clubs: van Veendam tot Noordwijk.

Anne Fortuin (ANWB-golf) won de stablefordwedstrijd en Erik Bakker (Golfclub De Compagnie) werd eerste bij de strokeplay.

Geert Jan Joosten (Golfclub Duurswold) sloeg op hole 7 de neary.