Golfbaan Duurswold, de gemeente Midden-Groningen, SBB, IVN en Martin Knol Tuinontwerp deden woensdag 13 maart mee aan de Nationale Boomplantdag. De eerste boom werd door wethouder Boersma met behulp van een paar kinderen geplant.

Ondanks het ruige weer hebben de zestig kinderen van OBS De Springplank uit Siddeburen meer dan 300 bessendragende bomen op de golfbaan geplant. Hulde.

In de maanden november tot en met maart kunnen de leden deelnemen aan de wintercompetitie. De einduitslag wordt bepaald door de scores van de wedstrijden waaraan is deelgenomen.

Bij de dames is Ria Tepper eerste geworden. Anneliek v/d Bilt en Daphne Oude Veldhuis werden respectievelijk tweede en derde met twee minder gespeelde wedstrijden.

Jan Stamhuis eindigde bij de heren als eerste; Geert Belga werd tweede en Tom Robinson derde.

Allen van harte gefeliciteerd.

Vanaf 1 januari 2019 mag op Golfbaan Duurswold een plaatselijke regel worden toegepast bij een verloren bal of bal buiten de baan. De volledige tekst van deze regel luidt:

Als de bal van een speler niet is gevonden of het bekend of praktisch zeker is dat deze buiten de baan is, dan mag de speler als volgt handelen in plaats van handelen volgens het principe van slag en afstand.

Met bijtelling van twee strafslagen mag de speler de oorspronkelijke of een andere bal droppen in deze dropzone ( zie Regel 14.3).

Deze plaatselijke regel geldt niet tijdens een wedstrijd van de NGF-competitie.

Zie voor nadere uitleg van deze nieuwe plaatselijke regel op deze website onder De baan bij Local Rules.

Maar liefst vijftig deelnemers kwamen zaterdag 16 februari aan de start voor het drie-stokken-toernooi.

Dankzij een goede planning van de wedstrijdcommissie en het schitterende golfweer verliep het toernooi voorspoedig.

Marlies Hoekstra eindigde als eerste bij de dames, Joke van der Wiele en Geke Wasscher werden tweede en derde.

Bij de heren won Bauke Weersma (ontbreekt op de foto) en werden Gerrit Bouwhuis en Jaap Baas tweede en derde.

In het clubhuis zorgde de horeca voor een heerlijke kom snert.

Op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de golfclub reikte de voorzitter de trofee├źn uit aan de golfers van het jaar 2018.

Anneliek van der Bilt en Geert Belga behaalden in 2018 de hoogste score op basis van het aantal gespeelde wedstrijden en de daarbij behaalde resultaten.

Beiden van harte gefeliciteerd.