Om tijdens Art Carnivale aan het Schildmeer het verkeer in goede banen te leiden, geldt er op de Roegeweg éénrichtingsverkeer vanaf Steendam tot aan de golfbaan.

De verkeersmaatregel geldt op vrijdag 20 juli (vanaf circa 11.00 uur) en op zaterdag 21 juli en zondag 22 juli.

Natuurlijk blijft de golfbaan bereikbaar.

De toerit naar de golfbaan is dan via Hellum over de Kappershuttenweg.

Op een goed verzorgde baan trokken 22 golfers in drie categorieën ten strijde.

De jeugd van Duurswold heeft uitstekend gepresteerd.

In categorie 1 werd Daniel Robinson eerste. In categorie 2 sleepte Max Siccama een eerste plaats binnen en werd Kjeld Osse tweede. Kjeld won ook nog eens de neary op hole 7 en scoorde een birdie met een putt van 9 meter.

Allen van harte gefeliciteerd.

Meer foto's onder Leden / Fotoalbum / NNO jeugd 2017 & 2018

Eemsdelta Open is een initiatief van businessplatform Eemshaven.info en Groningse Golfclub Duurswold. Bijna veertig golfers streden woensdag 11 juli om de titel. Zeventien leden volgden een clinic o.l.v. golfpro Adam Howard.

Sjoerd Peters (Groningen Seaports) werd winnaar, Jaap Baas (Groningen Seaports) werd tweede en op de gedeelde derde plaats eindigden Fred Kappelhof (Kappelhof Advocaten) en Jan Peter Wildeman (Radio Zijlstra).

De Neary was voor Els van Wijk (Kappelhof Advocaten. De Longest Drive werd gewonnen door Stella Kroone (Eco Reest) en Marcel Mulder (Tailered Golf Events).

De dag werd afgesloten met een goede BBQ.

Voor de derde achtereenvolgende keer organiseert de Groningse Golfclub Duurswold één van de acht jeugdwedstrijden in het kader van de Noord-Nederlandse Open Jeugd Tour. De tour is een serie golfwedstrijden voor de jeugdleden tot en met 21 jaar van de zeventien golfclubs in het noorden en oosten van Nederland. Vorig jaar eindigde de jeugd van Duurswold als derde. Benieuwd hoe het dit jaar gaat? Kom dan op zondag 15 juli onze jeugd aanmoedigen!

Kies de juiste tee

De keuze van de afslagplaats heeft veel invloed op de snelheid van het spel. Als een beginnende golfer van de gele afslag speelt heeft hij doorgaans meer slagen nodig en duurt een ronde ook aanzienlijk langer. De rode afslag is dan een betere keuze. Tevens kan het spelen van de juiste afslag ervoor zorgen dat je een aantal lastige hindernissen of lastige gebieden al gepasseerd bent. Hierdoor gaat ook de succesbeleving omhoog.