Jaarlijks nodigt het bestuur alle vrijwilligers uit voor een gezellige bijeenkomst.

Eerst een golfwedstrijd met een bijzondere spelvorm: oefenslag verboden op hole 1, op hole 2 spelen met één club naar keuze, hole 3 spelen via een bunker en hole 8 uitsluitend met een SW of PW.

Van de 27 deelnemers eindigde Geeske Storms als derde, op de tweede plaats Bauke Weersma en Jan van Dongen ging er met de eerste prijs vandoor.

Ter afsluiting een etentje; ditmaal een Gronings buffet met snert, stamppot en krentjebrij.

(Meer foto's op Leden / Fotoalbum)

De Senior Open op de Groningse Golfbaan Duurswold werd gespeeld in twee categorieën: categorie 1 t/m hcp 18 , categorie 2 hcp 18.1 t/m 36.

In categorie 1 werd Jan van Dongen winnaar met een bruto score van 87. Op de tweede plaats Marten van der Heide met score 89 en derde werd Rolf Rademaker met score 95.

Christine Hillemans werd met een netto score van 76 winaar in de 2e categorie. Renger Coolman werd tweede met score 77 en Willem Schillhorn van Veen eindigde als derde met score 78.

Els Adema won de neary.

De Groningse Golfclub Duurswold is onlangs GEO gecertificeerd.

Zie voor meer informatie op deze website onder De baan bij de tab GEO-Certificaat.

In het weekend van 1 en 2 september is gestreden om het clubkampioenschap matchplay van de Groningse Golfclub Duurswold.

Zowel bij de heren als bij de dames viel de beslissing in de finale op hole 16 met de stand 3 up en 2 te gaan. Bij de heren werd Daniel Robinson clubkampioen en Jan van Dongen eindigde als tweede. Bij de dames werd Peta Jurjens clubkampioen en werd Anneke de Goed tweede.

Van harte gefeliciteerd met dit succes.

Zondag 26 augustus vertrokken de eerste flights om 08.00 uur voor de laatste twee wedstrijden van de Duurswold Ryder Cup. 's Morgens de greensomes en 's middags de singles. Aan het einde van de dag konden de captains Albert Lenting en Robert Sluijs de einduitslag bekend maken: het team van de Grunnegers won met 92 om 66 punten van het team De rest van de Wereld.

De organisatie was zoals altijd meer dan voortreffelijk. De golfclub kan terugkijken op twee schitterende dagen golf met alleen maar enthousiaste deelnemers.

De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Op naar volgend jaar!

NB: De foto's van de Ryder Cup staan op het Ledengedeelte van de website onder Fotoalbum in de map 2018 Ryder Cup.