Komend weekend zal voor de 11e keer het kunstzinnige familiefestival Art Carnivale aan het Schildmeer plaatsvinden; zie website https://www.artcarnivale.nl

Voor het festival wordt - indien nodig - gebruik gemaakt van een deel van de parkeerplaats van de golfclub.

De golfbaan is tijdens het festival vanaf Hellum en Siddeburen via de Kappershuttenweg/Roegeweg gewoon bereikbaar. Wel zal de Roegeweg vanaf Steendam (Parkeerplaats Strandpark) tot aan ingang parkeerplaats golfbaan Duurswold eenrichtingsverkeer hebben.

De Groningse Golfclub Duurswold onderschrijft en steunt de UN Environmental Organization Clean Seas en haar credo: “ turn the tide on plastic”

Op het EemsDelta Bedrijven Open golftoernooi, werd door Kantoor & Kopie aan alle deelnemers een herbruikbare waterfles aangeboden.

In ons clubhuis zijn deze herbruikbare waterflessen nu ook verkrijgbaar voor leden en bezoekers.

Met dit initiatief hopen we op beter inzicht in en meer begrip over de gevolgen van het gebruik van “single-use plastics”. Te beginnen door te stoppen met wegwerpflesjes, later gevolgd door ander plastic verpakkingsmateriaal, t/m het gebruik van plastic tees!

Dankzij de inspanningen van Anneliek en Paul zijn er op diverse plekken op de golfbaan weer velden met wilde bloemen te bewonderen.
Bij het facilitair gebouw heeft Anneliek de toegang aan de zijkant opgefleurd met een bloemenpracht.
Niet alleen mooi om te zien, maar ook goed voor de vlinderstand.

Voor de eerste keer is er een aparte wedstrijd voor de 60+ leden van de Groningse Golfclub Duurswold georganiseerd.
Maar liefst 26 leden gingen de uitdaging aan. De wedstrijdvorm was 9 holes driebal-stableford.

Bij de heren werd Johan van der Werf de winnaar met 19 punten en bij de dames werd Christine Hillemans de eerste met 17 punten.

Op 3 juli is de vijfde editie van het EemsDelta Open gespeeld.
De bokaal viel ten prooi aan Joyce Blauw; Marcel Mulder werd tweede en de derde plaats was voor Jaap de Jonge.

Aan het toernooi deden ruim 40 deelnemers mee. Veelal ondernemers die actief zijn in het EemsDelta gebied of daar anderzijds betrokkenheid mee hebben.
Er werd ook een masterclass georganiseerd; hier hebben 15 aspirant golfers aan meegedaan.
De dag werd afgesloten met een borrel en bbq van Businessplatform Eemshaven.info.