Stappenplan voor beginnende golfers

Voor het behalen van EGA-handicap 54 moet een beginnende golfer een trainings- en lesprogramma volgen.
Hieronder wordt uitgelegd welke stappen worden gemaakt om zover te komen.

EGA-Handicap 54 is wat in het verleden het Golfvaardigheids Bewijs was.

Stap 1 Eerste kennismaking

• Praktijklessen bij de Pro op de oefenfaciliteit van de club
  • Eén theorieles met aandacht voor etiquette op de baan en uitleg over de verschillende onderdelen van de golfbaan, toegespitst op het spelen op de PAR-3 baan.

Stap 2 Spelen op de PAR-3 baan

• Na het volgen van de theoretische les kan de Pro toestemming geven voor het zelfstandig spelen op de Par-3 baan.

Deze beide stappen gelden voor alle spelers, die een volwaardig privé- of bedrijfslidmaatschap, een aspirant lidmaatschap en een PAR-3 lidmaatschap zijn aangegaan.

Vrije golfers, die op Golfbaan Duurswold hun baanpermissie en Theorie-examen willen halen, moeten een Handicap Registratie Lidmaatschap aangaan. Daarna wordt voor HR-Leden de handicap (inclusief EGA-handicap 54) door onze club geregistreerd en ontvangen zij een NGF-pasje.
N.B. De inschrijving voor het HR-lidmaatschap moet zijn afgerond alvorens baanpermissie of theorie-examen te kunnen doen.

Stap 3  Baanpermissie

Wanneer de pro daarvoor toestemming geeft is het mogelijk, dat de speler in aanmerking komt voor het verkrijgen van baanpermissie.

Voor het verkrijgen van baanpermissie wordt onder begeleiding van een lid van de Regel- en Handicapcommissie een (gedeeltelijke) ronde gespeeld.

De speler kan dan verder oefenen voor EGA-handicap 54 op de 9-holes baan.

• Spelers met baanpermissie wordt verzocht te spelen in flights van niet meer dan twee spelers.
  • De speler met baanpermissie krijgt een NGF Golfbaanpermissiepas.
  • HR-leden betalen greenfee.
  • Aspirantleden kunnen slechts baanpermissie krijgen wanneer zij gewoon lid of HR-lid worden.

De Regel- en Handicapcommissie van GC Duurswold adviseert spelers dringend om eerst baanpermissie te behalen en pas daarna theorie-examen te doen.

Stap 4  Theorie-examen

Door de Regel- en Handicapcommissie worden theorielessen georganiseerd, die ondersteuning geven bij het studeren voor het theorie-examen.
Geadviseerd wordt om theorielessen te volgen als men ten minste het niveau van baanpermissie heeft behaald.
Regelmatig  is er de mogelijkheid om theorie-examen te doen. Zie de website voor data.

• Het lesprogramma bestaat uit 3 theorielessen.
  • Ongeveer 2 weken na de laatste les wordt het theoretisch examen afgenomen.
  • De kosten van theorielessen bedragen € 20,00 inclusief theorie-examen, inclusief koffie, exclusief lesmateriaal.
  • Het doen van theoretisch examen zonder les te volgen kost € 10,00
  • HR-leden kunnen geen theorielessen volgen, wel examen doen. Kosten € 10,00

Stap 5  EGA-Handicap 54.

Voor het verkrijgen van EGA-handicap 54 moet de speler een qualifying kaart spelen met een marker, die minimaal EGA-handicap 54 heeft .

• De kaart is onder qualifying condities gespeeld
  • De kaart is vooraf voorzien van een genummerde Q-sticker en ingeschreven op de lijst met Q-kaarten.
  • Speler is in bezit van baanpermissie.
  • Speler heeft het theorie-examen behaald.

Bij het behalen van 18 punten of meer bij 9 holes of 36 punten of meer bij 18 holes (uitgaande van handicap 54)  behaalt de speler EGA-handicap 54. Scoort hij beter, dan wordt zijn handicap volgens de EGA bepalingen lager bepaald.

De speler krijgt een NGF-pasje waarop EGA-handicap 54 0f lager is vermeld.

Voor HR-leden gelden dezelfde voorwaarden. Zij betalen greenfee voor het spelen van de qualifying ronde.

Stap 6   Verlaging van de handicap

Door scorekaarten in te leveren kan een speler zijn handicap verlagen.
Nadere informatie daarover op onze website in het hoofdstuk “Handicap”

De Regel- en Handicapcommissie van de club houdt de EGA-handicaps bij voor alle leden, HR-leden en bedrijfsleden, die GC Duurswold hebben aangewezen als hun home-course.