De baan is in de winterperiode kwetsbaar voor schade door met name de handicarts. Deze worden dan ook met beperking toegestaan. De greens zijn nu ook zachter en een hoge bal veroorzaakt ook daar meteen schade. Graag direct even 2 pitchmarks repareren, dan blijft de schade beperkt. Dat geldt zeker ook voor de Par-3 baan. Het is wintertijd, dat betekent weer spelen naar de winterhole als de green bevroren is. De verkeerd geslagen bal op de green met een hengel wegpakken. De Par-3 baan is dan gesloten. Het sweepen in de ochtend is van groot belang bij het voorkomen van schimmel op de green. Als de vorst weg is kan de greenkeeper of een vrijwilliger nog langs komen, graag even helpen door de tas/trolly uit de weg te nemen.

Wekelijks standaard schema baanonderhoud door de greenkeeper is afhankelijk van het weer maar normaliter:
ma. Greens maaien en beluchten, onderhoud semi rough maaier.
di.   Maaier ombouwen voor fairway maaien, par 3 en rough maaien.
wo. Greens maaien, par 3 semi rough maaien, rond clubhuis, oefengreens en driving range en rough maaien.
do. Tees, fore greens en surrounds maaien, ballenwassers bijvullen, pin en teemarkers verplaatsen.
vr.  Greens maaien, onderhoud bunkers, onderhoud machines en afstellen, unmaintained rough maaien.