De greens zijn geprikt en gerold en nog voor de regen met wetting agent behandeld. Bezanden staat ook op de lijst. De fairways en greens zijn bemonsterd en de bemesting is daar op afgestemd. Dijk Hoveniers heeft het grasafval naast hole drie afgevoerd, de rest wordt nog omgezet en ligt al flink te composteren. We zoeken een paar (drie รก vier nog twee) vrijwilligers die dit jaar om de week het meten van de stimp ( https://www.golfmeester.nl/site/de-wedstrijdbaan ) op zo'n drie greens op zich willen nemen. Dat geeft ons informatie over het in de juiste conditie brengen en houden van de greens. Graag aanmelden bij de baancommissie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

We willen de baan zo lang mogelijk beschikbaar houden, ook voor de buggy & handicart gebruikers. De ondergrond is nog steeds erg droog bleek ons bij het plaatsen van de bomen gesponserd door Martin Knol tuinontwerp uit Delfzijl.  Wij verzoeken de handicart chauffeurs (-euses) de snelheid  naar beneden te brengen, langs de semirough te rijden en op de paden voorzichtig de kuilen vermijden.

Wij hebben in contact met Rosa Sellies, schapenhoudster, besloten de unmaintained rough naast hol 1, 2 en 3 door schapen te laten begrazen en zo de rough kort te houden. De schapen staan nu naast hole een, met wat geluk kunnen we straks ook nog van lammetjes genieten. Hoe dit precies ingericht wordt hebben we per mail naar de leden gemaild. Als de bal in het afgezette gebied terecht komt mag deze niet opgehaald worden, verboden gebied dus. Een vrije drop buiten de afzetting niet dichter bij de hole, maar wel in de rough. Het zal even wennen en ervaring opdoen worden. Bezwaren of voorstellen kunnen aan de baancommissie gericht worden, zie mailadres hierboven. Elders zijn er teams opgezet die als schapenploeg het verweiden verzorgen of assisteren met de verplaatsing van de hekken, zie bv bij de Twentse ( https://www.twentschegolfclub.nl/instructie-ochtend-herders-en-herderinnen/ ). Als er bij ons interesse is voor iets dergelijks graag even aanmelden bij de baancommissie, dan zullen we zien of- en wat- er te organiseren valt.

Wekelijks standaard schema baanonderhoud door de greenkeeper is afhankelijk van het weer maar normaliter:
ma. Greens maaien en beluchten, onderhoud semirough maaier.
di.   Maaier ombouwen voor fairway maaien par 3 en rough maaien.
wo. Greens maaien, par 3 semirough maaien, rond clubhuis, oefengreens en driving range en rough maaien.
do. Tees, fore greens en surrounds maaien, ballenwassers bijvullen, pin en teemarkers verplaatsen.
vr.  Greens maaien, bunker onderhoud en machines onderhoud en afstellen, unmaintained rough maaien.