vrijdag 17 mei: Olav Van Bruggen - Kantoor & Kopie 
vrijdag 14 juni: Albert Lenting  - Siri Marine
woensdag 3 juli gecombineerd met het EemsDelta Open: Joyce Blaauw - Kantoor en Kopie

vrijdag 30 augustus: Aries Platje - Harms Autoschades
vrijdag 20 september: Jaap Baas - Groningen Seaports en Ard Niehof - Kappelhof Advocaten
vrijdag 18 oktober: Jos Bloem en Pieter Dol - Bloem Facilitair

Bloem Facilitair - winnaar Bedrijvencompetitie 2019

 

Verslag eerste speeldag
De kop is er af. Onder goede omstandigheden is de eerste speeldag van de bedrijvencompetitie gespeeld. De golfbaan lag er uitstekend verzorgd bij en de greens waren is goede conditie. Een situatie die het mogelijk maakt goede scores te noteren. Vrijwel iedereen heeft deze dag zijn handicap gespeeld en een aantal beduidend beter.
Jack Marcus spelend voor ICT Partners werd derde met 23 stableford punten. Met eveneens 23 stableford punten, maar een betere tweede negen, is Herman Smits van GC Holthuizen tweede geworden. De beste score werd binnengebracht door Olav van Bruggen, Kantoor & Kopie. De troste winnaar van de bedrijvencompetitie 2018 is vastberaden te prolongeren. Deze goede aftrap helpt hem in ieder geval op weg!
De longest drive bij de dames is gewonnen door Joyce Blaauw spelend voor Kantoor & Kopie en bij de heren sloeg Rudi Rondhuis van ICT Partners het verst. Nieuw in de bedrijvencompetitie is Groningen Seaports. Team captain Sjoerd Peters speelde de eerste wedstrijd samen met Jaap Baas. Samen brachten ze 37 punten binnen, goed voor een vijfde positie in het klassement. Jaap Baas wist tevens op de zevende hole zijn bal het dichtstbij de pin te slaan en won daarmee de Neary.
Speciale punten waren er voor de teams Harms Autoschades en I-Tanks. Cas Harms en Ron Vaz Dias kozen voor een technische opfriscursus. Beide namen deel aan de masterclass in plaats van de wedstrijd. In samenspraak met de golfprofessional en gezien hun inzet deze middag kennen wij beide teams 25 punten toe voor het klassement.
Ranking
Kantoor & Kopie voert vertrouwt het klassement aan, op de voet gevolgd door EcoReest. Helaas waren er een behoorlijk aantal teams die om uiteenlopende redenen niet hebben kunnen deelnemen. De volgende competitiedag is op vrijdag 14 juni. Graag tot dan!


Verslag tweede speeldag
Een korte heftige regenbui bij aanvang van de tweede speeldag heeft de pret niet kunnen drukken. Alle spelers hebben een goede dag kunnen beleven op de golfbaan. De golfbaan was in uitstekende conditie hoewel de rough her en der wat ballen had opgegeten waren de scores gemiddeld genomen goed. De beste score werd binnengebracht door SIRI Marine, Albert Lenting kon 25 punten op zijn scorekaart noteren. 
De neary werd geslagen door Harrie Wijntjes, spelend voor EcoReest. Harrie had sowieso een goede dag, hij volgde Albert op de voet met 24 punten. Bij de dames sloeg Joyce Blauw spelend voor Autostad De Vries het verst en bij de heren Pieter Dol die voor team Bloem facilitair uitkwam.
Anneke had nieuwe haring ingekocht, die smaakte erg lekker samen met de Korenwijn die aangeboden werd door de winnaar van de dag!
Ranking
Verschuiving in het klassement!
Kantoor & Kopie is van de troon gestoten. Olav was inmiddels gewend geraakt het klassement aan te voeren. De winnaar van vorig jaar is voorbij gestevend door EcoReest en Bloem Facilitair.
Team captain Stella Kroone van team EcoReest had het winnende team van de eerste speeldag wederom opgesteld. Harrie Wijntjes en Dick van Streun waren samen goed voor 45 punten. EcoReest neemt de leiding in het klassement met 89 punten. Bloem Facilitair scoorde 43 punten en volgt EcoReest op 5 punten afstand.
De top van het klassement heeft vorm gekregen en de verschillen zijn klein. Met nog vier speeldag voor de boeg kan er nog van alles gebeuren.
Woensdag 3 juli wordt de bedrijvencompetitie gecombineerd met het EemsDelta open. In tegenstelling tot gewone speeldagen wordt deze dag gespeeld over 18 holes met ¾ handicap verrekening. Elk bedrijfslid mag de beste scorekaart inbrengen voor het klassement.

Verslag derde speeldag / EemsDelta Open
Joyce Blaauw van Kantoor en Kopie heeft de vijfde editie van het Eemsdelta Open Bedrijven Golftoernooi gewonnen. Het EemsDelta Open werd traditiegetrouw met de derde speeldag van de bedrijvencompetitie gecombineerd. De omstandigheden waren bijzonder goed.
Ruim veertig deelnemers, een record aantal, streden op de uitstekend geprepareerde baan om de felbegeerde titel. Marcel Mulder (GGC Duurswold) eindigde als tweede en Jaap de Jonge (ITanks) pakte de derde plaats. De Longest bij de dames was voor Adrienne de Boer (Brandwonden Stichting) en bij de heren sloeg de jeugdige Kjeld Osse (Bloem Facilitair) het verst. De prijs voor de Neary ging ook naar dit jeugdige talent.
Tien leden van Eemshaven.info maakten 's middags tijdens een clinic kennis met de golfsport. Het sportieve evenement werd afgesloten met de traditionele Eemshaven.info zomerborrel en BBQ verzorgd door het Eemshotel. Bert Boer en zijn team leverden een topprestatie. Het Eemshotel is momenteel gesloten wegens werkzaamheden aan de dijk. De voorbereidingen voor de BBQ vonden daarom plaats in de privé-keuken van Bert Boer in zijn huis in Farmsum. Het was improviseren maar het resultaat, gezien de vele lovende reacties, mocht er zijn.
Ranking
Zoals gezegd, telde de beste 18 holes score per bedrijf mee voor de ranking. Kantoor & Kopie scoorde 35 punten, ITanks en Bloem Facilitair beide 33. Harrie Wijntjes bracht 31 punten voor EcoReest binnen en Sjoerd Peters was de best presterende Groningen Seaports speler en noteerde 27 stableford punten op zijn kaart.
Bovenaan in het klassement is het erg spannend. De kop-ploeg heeft de hele zomervakantie om een strategie te bepalen voor de laatste drie competitiedagen.
Vrijdag 30 augustus is de eerst volgende speeldag.

Verslag vierde speeldag
De vierde speeldag is gespeeld en de ontknoping van de bedrijvencompetitie nadert. De omstandigheden waren weer ideaal. Een golfbaan in top conditie en greens die nog nooit zo mooi zijn geweest. Een kleine 30 spelers hebben zich maximaal ingespannen voor goede scores, verre ballen en precisie schoten.
De neary werd gewonnen door Aries Platje spelend voor Harms Autoschades. De dolblije Aries heeft direct besloten bedrijfslid te worden. Wij verwelkomen met onmiddellijke ingang Printing Point 4 U als nieuw bedrijfslid! De longest bij de dames werd geslagen door Heleen Wind van het team Groningen Seaports en bij de heren sloeg Ard Niehof spelend voor Kappelhof Advocaten het verst.
Nagenoeg iedereen heeft deze middag goed gespeeld. Maar liefst 20 spelers scoorden 18 punten of meer. De tweede prijs ging naar Heleen Wind met 24 punten. Rudi Rondhuis van ICT Partners Noord sloeg 25 punten bij elkaar. Een score die ICT Partners verder omhoog stuwt in het klassement.
De nazit was gezellig. Hoewel het geen vast onderdeel van de bedrijvencompetitie is, beproefden een aantal nog hun geluk op de gong in de vijver voor het clubhuis. Er zijn diverse technieken toegepast, tientallen ballen afgevuurd en mentale weerbaarheid werd getest. Uiteindelijk heeft alleen Els van der Wijk de gong weten te treffen. Els sloeg met één bal onmiddellijk raak. Misschien wel de beste prestatie van de dag. Nogmaals proficiat Els!
Ranking
Een verschuiving in het klassement maar het blijft spannend bovenin. Kantoor & Kopie voert vertrouwd het klassement aan op de voet gevolgd door Bloem Facilitair. Team Captain Sjoerd Peters van Groningen seaports heeft beide bedrijven in het vizier en komt 20 september gegarandeerd met goede spelers.

Verslag vijfde speeldag
Ook de vijfde speeldag is wederom onder ideale weersomstandigheden gespeeld. Wat hebben we het dit seizoen weer getroffen op de vrijdagmiddagen.
De baancondities waren wat uitdagender o.a. doordat de greens geverticuteerd waren. Putts die recht op de hole af gingen bogen het laatste moment af en ook het inschatten van de juiste snelheid was soms erg lastig.
Toch zijn er zeer behoorlijke scores binnengebracht! Met maar liefs 25 stableford punten won zowel Jaap Baas van Groningen Seaports als Ard Niehof spelend voor Kappelhof Advocaten de dagprijs. De neary werd geslagen door Dick van Streun spelend voor EcoReest. De longest voor de dames was voor Els van der Wijk spelend voor Kappelhof Advocaten en bij de heren sloegen Marten Schmidt en Fred Kappelhof exact even ver. Dit heeft nog even tot verwarring geleid maar met technologie van ons bedrijfslid SIRI Marine hebben we een zeer nauwkeurige meeting kunnen verrichten.
Ranking
Wat een spannende finale dag gaat het worden. Drie bedrijven die strijden om het holesponsorschap van de eerste hole! Wat wordt hun opstelling? Komen ze met technische golfers of juist met mentaal onbreekbare spelers? Misschien komt ICT Partners wel met een vooraf geprogrameerde punten machine om 10 punten in te lopen op Kantoor & Kopie. In ieder geval wordt het heel erg spannend!

Bloem Facilitair winnaar bedrijvencompetitie 2019

De finale van de bedrijvencompetitie was voor een aantal zenuwslopend. De afgelopen week hebben de teams, allen op hun eigen manier, zich zo goed mogelijk voorbereid op de laatste dag van een spannende competitie. De nek aan nek race tussen Kantoor & Kopie, Bloem Facilitair en Groningen Seaports was tot de laatste puts heel erg spannend.
Door wat verwarring over de scores leek het er even op dat Kantoor & Kopie zou prolongeren. Maar na een zorgvuldige controle van de scorekaarten bleken Jos Bloem en Pieter Dol beide 17 punten gescoord te hebben. De totaal score van Bloem Facilitair is daarmee op 232 gekomen. Kantoor & Kopie volgt met een totaal score van 230. Het team van Olav bracht 31 punten binnen. Groningen Seaports is derde geworden met 227 punten. Allen, nogmaals, proficiat!
Op de laatste competitiedag sloeg Henk van Dijk, spelend voor StrateegGroep een score van 23 punten bij elkaar. De beste score van de dag! ICT Partners deed nog een goede poging om het vuur aan de schenen te leggen van de koplopers. Het team van ICT Partners, vertegenwoordigd door Rudi Rondhuis en Danny Reiffers bracht 34 punten binnen (respectievelijk 20 en 14) en eindigde maar 3 punten achter Groningen Seaports.
De Longest Drive bij de dames werd geslagen door Els van der Wijk en bij de heren sloeg Rene Ottjes het verst. Albert Lenting schreef de Neary op zijn naam.
Alle winnaars nogmaals gefeliciteerd en alle deelnemers hartelijk dank voor jullie participatie en support! Het was een top competitie!