MarijnNossentOp een koude voorjaarsdag in april heb ik in Groningen een gesprek met Marijn Nossent, sales manager bij het bedrijf Stork Technical services.

Het bedrijf Stork kent een lange historie. Stork werd in 1827 opgericht in Hengelo als productiebedrijf, en na 100 jaar werd het de Koninklijke Machinefabriek Stork, een voorwaar mooi predicaat.

Aanvankelijk was het bedrijf opgericht als een productiebedrijf, met een verscheidenheid aan divisies (kippenslachtmachines, Aerospace, textielbedrukmachines en industrie services). Enkele jaren geleden werd Stork Technical services een zelfstandig bedrijf, gericht op dienstverlening in de volgende industrieën:

-          Olie en gas,

-          Chemie

-          Energie

-          Overig, bijvoorbeeld voedingsmiddelen en papier.

Een bedrijf dus, dat breed in de maatschappij staat, met zoals gezegd een lange traditie.

Stork levert onderhoudsdiensten en voert projecten uit. Het bedrijf is bijvoorbeeld betrokken bij de bouw van de nieuwe energiecentrale van RWE in de Eemshaven. Stork Technical Services doet aanpassingen in fabrieken en heeft onderhoudscontracten, zowel in de Eemshaven, als in alle bedrijven op het chemiepark in Delfzijl.

Stork is een bedrijf, dat wereldwijd opereert met ruim 15000 medewerkers. In Noord-Nederland zijn 700 mensen werkzaam op een aantal vestigingen in Groningen, de hoofdvestiging, in Delfzijl, op het chemiepark en verder in Leeuwarden Emmen en Coevorden.

Het bedrijf groeit, je zou haast zeggen, tegen de verdrukking in. Er zijn momenteel vacatures waarbij er vooral behoefte is aan technisch geschoold personeel. Voor meer info over de vacatures zie: http://jobs.storktechnicalservices.com/nl/

Het bedrijf staat stevig in de markt en biedt de klanten datgene dat men vraagt: Kostenbeheersing, beschikbaarheid van installaties en betrouwbaarheid.

In 2012 is Stork bedrijfslid geworden, op voorspraak van Marten Schmidt. Hij is èn onze voorzitter èn werkt bij Stork, zo simpel kan het soms zijn. De sales managers, die daarop positief reageerden vinden het belangrijk te investeren in de omgeving waar je als bedrijf gevestigd bent. ‘We zijn een regionaal opererend bedrijf en willen in die regio ook actief zijn als sponsor.’

Marijn heeft nog niet gespeeld op Duurswold, maar heeft al gehoord, dat het een uitdagende baan is. Het bedrijf gaat graag meedoen aan de bedrijfsmiddagen en zal ook met relaties rondes gaan lopen.

We hopen elkaar regelmatig tegen te komen.

Ellen van Hoogdalem

(foto: Peta Jurjens)