luutzen hoornstra SKUA JG DADe Skua is een passend symbool voor het uitzendbureau van Luutzen Hoornstra.

Deze grote jaagvogel gaat recht op haar doel af, geeft niet snel op en zet haar klauwen ergens in. Het jaaggebied van de Skua bevindt zich langs de kust en op zee.

Luutzen is vanaf zijn vierde levensjaar op en aan het water te vinden.

Hij werkt in de financiële dienstverlening als hij besluit van zijn hobby zijn werk te maken. Dat lukt als Pool uitzendbureau hem vraagt om Pool Aqua & Sports op te richten. Vervolgens doet hij, op zoek naar werkzoekenden in de watersport, jacht- en scheepsbouw kennis op bij diverse werven door heel Nederland. De Feadship-groep bijvoorbeeld, waar de vakkrachten van Luutzen meebouwen aan het jacht van Steve Jobs (niet speciaal mooi overigens maar wel een wonder van techniek).

Vijftien jaar later richt Luutzen zijn eigen uitzendbureau op. Grote werven als Royal Huisman te Vollenhove, Amels Vlissingen en Wajer te Heeg behoren tot zijn relaties. Luutzen huurt een plek bij Start-Up Community MOI-Eemsdelta aan de Handelskade in Delfzijl. Deze community bestaat uit grotere en kleine bedrijven die netwerken, kennis en ervaringen delen en elkaar helpen groeien.

Luutzen zoekt vakkrachten zoals scheepstimmerlieden, cascobouwers, jachtschilders, monteurs voor motoren, installatiewerk en systemen aan boord. Daarnaast bemiddelt hij in de installatiebranche, constructiebouw, interieurbouw en aanverwante branches.

Momenteel is de energietransitie een belangrijke speler op de uitzendmarkt. Nadenken over de toekomst en een leefbare omgeving voor zijn kinderen (nu 10 en 8) heeft Luutzen er toe aangezet om deze sector intensief te volgen. Rondom Delfzijl en de Eemshaven is een groot personeelstekort bij de ontwikkeling en toepassing van windmolens, waterstof en zonnepanelen. Luutzen went al zijn creativiteit aan om de juiste MBO-en HBO opgeleide mensen te vinden. Maar door het plezier en de passie die mensen uitstralen als ze hun droombaan vinden, wordt het jachtinstinct bij Luutzen alleen maar sterker.

Golfen doet Luutzen al tijdens zijn studententijd. Met mede studentenhuisbewoners en een op Marktplaats gekocht golfsetje speelt hij geregeld op de vrije golfbaan in Vlagtwedde. In Assen behaalt hij zijn GVB maar een volleybalblessure aan de schouder gooit roet in het eten. Afgelopen zomer slaat het golfvirus weer toe, dankzij een paar spuiten in de schouder en een golftoernooitje met oud-volleyballers op de golfbaan in Roden. Via het Eemsdelta Open maakt hij kennis met Golfclub Duurswold. Een mooie, lastige baan met prachtige vergezichten in het typische Groninger landschap. De gemoedelijke sfeer en de no- nonsense mentaliteit passen uitstekend bij Luutzen. Op uitnodiging van Marcel Mulder wordt hij dankzij een aantrekkelijke aanbieding bedrijfslid. Inmiddels zijn de bedrijvendag en de herenochtend vaste prik. Hij wil zo snel mogelijk integreren en contacten opdoen, lekker actief buiten zijn en zo nu en dan ‘de kop legen’. De golftas ligt tegenwoordig standaard in de auto, dus schroom niet om hem uit te nodigen voor een rondje.

Josephine Grol

(foto Josephine Grol)