Andy Hu 20191206 GoodayRestaurant Gooday

Vrijdag 6 december, een bezoek aan restaurant Gooday aan de Wijkstraat in Appingedam, waar ik
ontvangen word door Andy Hu. Andy runt Gooday samen met zijn ouders. Eigenlijk zijn het twee
bedrijven: het restaurant Gooday en het hotel Wapen van Leiden. Het hotel heeft 27 kamers, het
restaurant ca. 200 zitplaatsen. Het hotel wordt in hoofdzaak gebruikt door zakelijke klanten. In totaal
biedt het bedrijf werk aan ca. 30 mensen, waarvan het bedienend personeel vooral uit oproepkrachten
bestaat.


Vier jaar geleden startte het restaurant na een grondige verbouwing. De aanloopfase is inmiddels
voorbij en Andy blikt tevreden terug. Het is elk jaar beter gegaan, het restaurant heeft een vaste plaats
gekregen in Appingedam. Jong en oud weet het restaurant te vinden.


In het restaurant worden niet uitsluitend Aziatische gerechten geserveerd, er is eerder sprake van een
wereldkeuken. De Chinese specialiteiten, die vaak speciale kooktechnieken vereisen, worden bereid
door koks die op contractbasis uit China zijn gehaald. Sauzen e.d. worden allemaal zelf gemaakt.
Andy is een geboren Groninger. Aangezien hij graag buitenlandse ervaring wilde opdoen, heeft hij een
deel van zijn opleiding in Schotland aan de universiteit in Aberdeen gevolgd, waar hij Hotel- en
Hospitality Management heeft gestudeerd. In Appingedam voelt hij zich als een vis in het water, al is
het wel hard werken. In verband met reserveringen moet hij eigenlijk altijd paraat zijn. Privé en zakelijk
zijn hierdoor vaak verweven, waardoor er geen sprake is van een vaste vrije dag. Reserveringen,
salarisadministratie en belastingzaken doet hij allemaal zelf.


En golf? Gooday is bedrijfslid in Duurswold. Andy’s ouders spelen nog maar een paar maanden golf,
zelf golft hij sinds een half jaar. In het begin was hij behoorlijk fanatiek: veel oefenen en lessen nemen.
Ook was hij bijna dagelijks op de driving range en de golfbaan te vinden. In verband met het werk
speelt hij het liefst vroeg in de ochtend. De golfbaan vindt hij prachtig. De sfeer op de golfclub spreekt
hem erg aan. ‘Gezellige en aardige mensen’, zo is zijn ervaring. Hij heeft inmiddels enkele keren met
de herenochtend mee gedaan. Andy’s ouders zullen naar verwachting na de winter actiever golfen.
Vlak voor de winter lid worden is wel verstandig, maar veel oefenen komt er dan vaak niet van.


Restaurant Gooday is zes dagen per week geopend. Reserveren is altijd verstandig. Naast een
bezoek aan het restaurant kunt u ook maaltijden afhalen. Catering voor feesten en partijen aan huis
behoort tot de mogelijkheden. Op het internet kunt u de site van het restaurant vinden onder
restaurantgooday.nl Hier treft u alle benodigde informatie voor een bezoek aan het restaurant.

Klaas Fongers
(foto Klaas Fongers)