Voorheen Rondhuis IT Services

Rudi Rondhuis, RITS-PMC: ‘Golf is een passie!’

Bij de baas van RITS-PMC stel ik me iemand voor die zijn focus puur op techniek richt. RITS staat namelijk voor Rondhuis IT Services, gespecialiseerd in projectmanagement en consultancy op het vlak van technische ICT infrastructuren. Voor mijn alfa-gerichte brein is dat een hele mond vol onbekend vakjargon! Maar Rudi blijkt iemand, die mij enthousiast meeneemt in ICT-ontwikkelingen, processen die gepaard gaan met de implementatie van technische veranderingen op de werkplek en vastgelopen projecten, die hij uit het slop trekt.

Rudi is niet alleen inhoudsdeskundige maar ook mensenmens. Mensen begeleiden, motiveren en matchen is zijn intrinsieke fun. Via allerlei netwerken brengt hij mensen bij elkaar, die oplossingen kunnen bieden voor de nieuwste vragen en behoeftes. Zo is hij aandeelhouder en ambassadeur van ‘Seats2meet’ in Hoogkerk. Mensen huren een meetingspace, een workspace of een private deskspace om kennis te delen en van anderen te leren; vooral zzp-ers zetten hun sociaal profiel op het community dashboard.

Rudi heeft zijn eerste ICT-ervaring opgedaan met een desktop omgeving voor KPN. Daarna deed hij migratieprojecten bij bedrijven met soms meer dan 50.000 werkplekken. En tussendoor een uitstap naar Zürich, een prachtige ervaring. Maar als je vlak voor vertrek verliefd wordt, is een persoonlijke migratie toch ook weer niet zo handig. Back to Appingedam? Met plezier!

Kriebels om als vrij man verder te gaan vielen in 2006 samen met een minder sociaal gerichte bedrijfscultuur. Als zelfstandige pakt hij grote projecten aan, zoals de implementatie van een virtuele werkomgeving bij DUO. Medewerkers hebben een flexibele werkplek en verwerken gegevens rechtstreeks op een server. Op dit moment werkt hij aan de migratie van 10.000 werkplekken in het UMCG.

Golf is ook zo’n passie. Door clinics met ex-collega’s en beginnersgeluk raakte Rudi besmet. De lijn die hij eerst miste, is met de lessen in Duurswold gevonden. Regelmaat in slagen begint langzamerhand te komen en hier en daar loopt hij al een hole in par. Samen met zoonlief een baantje lopen, is helemaal leuk. De KLM open was verslavend. Here comes Rudi! Van harte welkom!

Josephine Grol

(foto: Peta Jurjens)