StellaKrooneHet bedrijf – een milieuadviesbureau – is in 1994 gestart in Zuidwolde (Dr). Stella is commercieel directeur, vooral extern gericht op relatiebeheer en acquisitie, terwijl haar zakenpartner meer intern is gericht. Toen het bedrijf groeide is noordelijker een locatie gezocht en gevonden in Appingedam. Stella vertelt, dat zij het heel belangrijk vinden dichtbij hun klanten te zijn. Hoewel het bedrijf opdrachten heeft in een groot deel van Nederland is het meeste werk in het noordelijk deel van Nederland. Er werken nu 23 mensen bij Eco Reest.

Begonnen werd in 1994 met milieu hygiënisch onderzoek en bodemsanering maar in de loop der jaren heeft een verbreding plaatsgevonden, die alles te maken heeft met duurzaamheid en het ‘ontzorgen’ van de opdrachtgever.

Eco Reest houdt zich nu bezig met o.a.

- watertoets en waterbeheer

- asbestonderzoek en –sanering

- bedrijfsvoorlichting / milieu en nog véél meer!

Het geheel is ondergebracht in drie afdelingen: ruimte, gebouwen en ondernemen. Het bedrijf is gecertificeerd volgens NEN- en ISO normen.

Naast het verrichten van milieukundige diensten, vindt Stella het belangrijk maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het gehele team zet zich ieder jaar belangeloos in voor een goed doel (zie www.ecoreest.nl ) Bovendien heeft men ervoor gekozen om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam-Novib te ondersteunen door middel van het verstrekken van een maandelijks microkrediet.

Na al deze interessante informatie komen we bij golf. Alweer zo’n veertien jaar geleden is Stella begonnen met golfen. Eerst in Hattem, daarna Tiendeveen (ook bedrijfslid) en nu alweer een aantal jaren in Steendam. ‘Golfen kan verbinden’, zegt ze, ‘tijdens het spelen komt de sociale leefomgeving langs. Daarnaast kun je letterlijk mensen met elkaar in verbinding brengen.’ Als bedrijfslid wil ze meedoen aan bedrijfsmiddagen, haar netwerk verbreden én mensen leren kennen. Want tijdens een spelletje golf leer je mensen wél kennen.

Ellen van Hoogdalem

(foto: Peta Jurjens)