HiscalHendriksOp een donkere novembermiddag ontmoet ik Hiscal Hendriks in zijn kantoor aan de Sikkel in Delfzijl. Hiscal is directeur van Delftechniek, een technische handelsonderneming. In 1978 heeft Wiert Hendriks, Hiscal z’n vader het bedrijf opgericht  en het  de plek gegeven, die nu nog de hoofdvestiging is. Hiscal deed na zijn middelbare school de HEAO in Groningen en kwam  daarna, zo rond  1993  als jongeman bij zijn vader in het bedrijf werken. In 2006 overleed zijn vader en in 2007 nam Hiscal de  zaak over. Er volgden een aantal bedrijfsovernames en er zijn nu vestigingen in Delfzijl, Farmsum, Hoogezand, Groningen en Assen. Er werken ongeveer 80 mensen.

Het bedrijf levert een totaalpakket aan gereedschappen, machines, bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen, lastechniek, automaterialen, industrieslangen en reinigings-en persluchttechniek. Het bedrijf wil een betrouwbare partner zijn voor de industrie, bouw, automotivesector (het leveren aan garages), scheepsbouw, scheepvaart, (semi)-overheidsdiensten, installatiebedrijven en landbouw. Delftechniek heeft de ambitie om als technische spil te fungeren in Noord-Nederland. Het verzorgingsgebied is primair Groningen en Drenthe.

Hiscal golft al een tiental jaren. Hij heeft z’n GVB gehaald, maar speelt te weinig om echt iets aan de handicap te veranderen. Het bedrijf en zijn jonge gezin weerhouden hem ervan om regelmatig een rondje te lopen. ‘Dat komt wel weer,’ zegt hij.

Hij is bedrijfslid geworden, omdat hij het belangrijk vindt clubs in de regio te steunen, want in deze  regio wonen en werken wij. Bovendien is golfen leuk, hoewel ik er op dit moment onvoldoende tijd voor heb. Mogelijk is het voor hem nu wel een stimulans om weer wat actiever te worden en met de bedrijfsmiddagen mee te doen.

Overigens spuiten wij onze golfschoenen schoon met de door Hiscal gesponsorde compressor.

Ellen van Hoogdalem-Arkema

(foto: Peta Jurjens)