Edwin Ruben van de ‘De Groene Weide’Edwin Ruben Groene weide


Als je vanuit het zuiden door de weilanden Appingedam binnenrijdt, kom je langs ‘De Groene Weide’. Van origine een partycentrum dat 100 jaar geleden in gebruik werd genomen. Edwin nam het bedrijf 17 jaar geleden over. Hij had op het MBO consumptieve technieken gedaan, daarna volgde de middelbare hotelschool, haalde en passant het diploma middenstand en sloot zijn opleiding af met de koksopleiding op de streekschool. Op de streekschool leerde hij al werkende de fijne kneepjes van het vak.

 

Toen Edwin 25 jaar was, hoorde hij dat ‘De Groene Weide’ te koop stond. Als geboren en getogen Appingedammer en in het bezit van een gezonde dosis ondernemerslust, was hij gelijk geïnteresseerd. Samen met zijn vrouw, die ook de koksopleiding heeft gedaan, ging Edwin het avontuur aan. Een avontuur dat hem vrijheid gaf en tegelijkertijd volop werk.
Het bedrijf veranderde na vijf jaar in een cateringbedrijf: maaltijdvoorziening voor allerlei bedrijven in de provincie. Gespecialiseerd in levering van verse maaltijden, ook in noodsituaties als er bijvoorbeeld overgewerkt moet worden. Vijftig of vijfhonderd maaltijden, maakt niet uit!


Edwin begon met zes pitjes. Investeerde in een steamer en heeft inmiddels een kookeiland met drie steamers, een afwasstraat, vier auto’s voor de levering en acht man personeel. Zelf doet Edwin de planning, de routing, het overleg met klanten en het netwerken. Om acht uur gaat het los. Om 11.30 uur verlaten de eerste maaltijden het pand. Als het rustig is, worden er op een dag 300 maaltijden geleverd. Edwin overlegt met de klant over de wensen. Alles is mogelijk en alles is gekoppeld, hetgeen betekent dat er op dezelfde dag gekookt en geleverd wordt.


Daarnaast verzorgt De Groene Weide party’s in het eigen pand. Aan de Snelgersmastraat is er capaciteit voor 120 personen. Bruiloften, bedrijfsuitjes enzovoort. De reclame gaat van mond tot mond. Lekker en goed eten verkoopt zichzelf!

 

Van Edwin hoeft zijn bedrijf niet verder uit te groeien. Het is tijd voor zo nu en dan een weekje weg of een balletje slaan op de driving range. Het bedrijfsuitje met personeel en familie naar golfclub Duurswold viel in goede aarde. De clinic was leuk en de ontvangst bijzonder hartelijk. Van harte welkom!

 

Josephine Grol
(foto: Josephine Grol)