AlfredReurinkAlfred Reurink - Buro Hollema

In het mooie bedrijfspand van Buro Hollema in Rolde word ik ontvangen door Alfred Reurink. Het kantoor is modern ingericht en de grote ruimte is gevuld met meerdere werkplekken. Enthousiast vertelt Alfred over het bedrijf waar hij sinds 2013 mede-eigenaar van is.

Buro Hollema is een modern bedrijf, dat gespecialiseerd is in de volgende deelgebieden: Milieu, Sport&Groen, Civiele Techniek en Omgevingsarchitectuur. Extra informatie is te vinden op www.burohollema.nl.

Alfred heeft zijn vooropleiding gehad op de Agrarische Hogeschool Larenstein. Tot 2001 heeft hij bij Hollema gewerkt, vervolgens zes jaar Grontmij, enkele jaren als ZZP-er en tenslotte via een eigen bedrijf CiCom weer terug bij Hollema.

De personeelsleden van Buro Hollema zijn stuk voor stuk goed en hoog opgeleid, waardoor zij op bovengenoemde deelgebieden kwaliteit kunnen bieden. Diverse certificeringen op het gebied van duurzaamheid en milieu getuigen hiervan.

Buro Hollema is een klein bedrijf (10 personeelsleden), het heeft veel klanten en een groot netwerk. Natuurlijk wordt ook gekeken waar groei gerealiseerd kan worden. Het gebied rond Appingedam ziet Alfred als ‘een gebied in ontwikkeling’ en dus als interessant voor Hollema. Inmiddels behoren o.a. de gemeenten Appingedam en Delfzijl en Groningen Seaports tot de klantenkring. In de toekomst verwacht hij veel positieve effecten van de verdubbeling van de N33.

Een bedrijfslidmaatschap van de Golfclub Duurswold was dan ook voor de hand liggend. Alfred heeft twee jaar geleden samen met zijn vrouw een GVB-cursus van de fanatiek golfende schoonfamilie cadeau gekregen. Voor golf heeft hij niet veel tijd, een enkele keer op vrijdagmiddag met Jan Hoekstra en inmiddels een tweetal keren met zakenrelaties. ‘Het is een mooie golfbaan’, hoor ik Alfred een paar keer zeggen. ‘Golf leek mij eerst niks. Ik wil graag afzien via voetbal en hardlopen. Door te spelen heb ik echter ontdekt dat golf ook een mooie sport is, waarbij veel techniek en concentratie vereist is.’

Alfred is getrouwd, heeft twee zoons en een dochter (1 VWO, 4 VWO en groep 8). Voorlopig is er waarschijnlijk weinig tijd voor golf. Hij kent nog niet zoveel mensen van GC Duurswold, maar na dit stukje wordt dat vast anders, jullie weten nu wie hij is. Schiet hem gerust aan, hij is aardig.

Klaas Fongers

(foto: Klaas Fongers)