Robert de Vries bedrijslid GCD DAAutostad de Vries is een autobedrijf dat is gespecialiseerd in het verkopen van 4x4 op grijs kenteken en ombouw daarvan (alle merken occasions en nieuwe auto’s).


Eigenaar Robert de Vries is koopman in hart en nieren. Al vanaf z’n twaalfde levensjaar is Robert in de weer met auto’s en reed hij met emmer en spons door de wijk op zoek naar vieze auto’s, belde aan en vroeg of de auto schoon gemaakt mocht worden.

Die passie is nooit meer overgegaan. Robert wist al heel vroeg dat hij ondernemer wilde worden in de automotive branche. Hij heeft als praktijkmens alle facetten binnen verschillende autobedrijven doorlopen van zaterdaghulp tot aan directeur en deed zo een schat aan ervaringen op. Hij werkte o.a. bij Pon in Amersfoort, als vestigingsmanager bij Century en deed bij verschillende autobedrijven interim management. Uiteindelijk resulteerde dit in een eigen onderneming en kon hij iets met z'n grootste passie gaan doen: het in- en verkopen van gebruikte auto's en later: het ombouwen naar grijs kenteken.

Robert: ‘Ik heb in de loop der jaren heel wat relaties opgedaan in de automotive branche en maak daar nu gebruik van om scherp auto's in te kopen, mijn overheadkosten laag te houden en de auto op een slimme, tactische manier in de markt te zetten. Om je te kunnen onderscheiden in de markt moet je met iets anders komen dan wat de meeste doen. Zo ben ik in 2011 begonnen met Autostad de Vries met het aanbieden van de mooiere occasion met een mooie presentatie en een scherpe prijsstelling. Dit doet inmiddels een ieder dus daar val je niet meer mee op. Daarom is de juiste mix aan auto's en onderscheidende auto's steeds belangrijk geworden en dan met name auto's zoals een BMW X5, Mercedes ML of Land Rover op grijskenteken. Deze zijn vrij uniek en moeilijk te vinden. Wij kopen, bouwen en verkopen deze auto's zelf.’

Golf is voor Robert lekker buiten zijn en tegen een balletje slaan. Hij kan zelfs genieten van gefrustreerd raken als je 9 van de 10 ballen verkeerd slaat. Wel met als conclusie dat ie meer les moet gaan nemen, een nieuw setje moet aanschaffen en meer tijd moet vrijmaken voor het spelletje. Wat niet meevalt als je werk 24/7 je passie is en je regelmatig naar België, Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk moet om een auto op te halen en klaar te maken voor de verkoop. Gelukkig woont en werkt Robert dichtbij de golfbaan aan de Kappershuttenweg 5 in Hellum.

Guus van Wifferen
(foto Guus van Wifferen)