Fred KappelhofIn zijn fraaie kantoor aan de Brander in Delfzijl heb ik een gesprek met Fred Kappelhof, advocaat van beroep. De heer Kappelhof oefent zijn beroep al tweeëntwintig jaar uit. Eerst vijf jaar in loondienst in Drenthe en daarna startte hij zijn eigen kantoor in Delfzijl, aanvankelijk in het centrum van Delfzijl en sinds het jaar 2000 is het kantoor gevestigd aan de Brander in Delfzijl (tegenover het ziekenhuis). In zijn praktijk zijn drie advocaten werkzaam, die elk hun eigen specialisatie hebben.

De heer Kappelhof zelf doet grote strafzaken (bv. moord en grote diefstallen e.d.). Daarnaast doet hij ook algemene civiele handelszaken, zoals onder meer arbeidszaken. Eén collega is gespecialiseerd in familierecht (echtscheidingen, alimentatie en erfrecht ) en de derde collega heeft een algemene praktijk. Zij doen hun werk door het hele land heen, want er zijn negentien rechtbanken in Nederland. Een belangrijk onderdeel van het werk is, naast het voeren van vele gesprekken natuurlijk ook de voorbereiding, sommige zaken brengen veel leeswerk met zich mee. Naast deze drie advocaten zijn er nog vijf andere mensen in dienst.

De heer Kappelhof is bedrijfslid geworden van onze golfclub om twee redenen. In de eerste plaats is de baan mooi dichtbij en in de tweede plaats vindt hij het van belang om letterlijk en figuurlijk te investeren in je eigen leefomgeving.’Iets doen voor de omgeving waarin je woont en leeft’, is zijn devies. Daarom zit hij ook in het Neptunus bestuur. Hij golft zelf ook graag en regelmatig. Hij vindt onze baan mooi en uitdagend en onder invloed van steeds wisselende weersomstandigheden speel je elke keer weer anders ook als je een single handicap (8) hebt.

Tot voor kort speelde hij jaren competitie bij de Semslanden. Vanaf 2013 gaat hij competitie spelen voor onze Golfclub Duurswold. Ook als bedrijfslid doet hij graag mee aan de bedrijfsmiddagen. De middagen zijn gezellig en onderhoudend en linksom of rechtsom eens krijg je iets terug, want ook in zijn bedrijf is netwerken belangrijk.

Ellen van Hoogdalem

De Afslag, februari 2013